Digitaalisesti tai livenä – valmennuksessa tärkeintä on luottamus

Markko RajatoraVice President, Business ProcessesNeste Corporation

Kun Nesteen Liiketoimintaprosessit yksikön kahden hengen tiimi oli kasvanut lyhyessä ajassa 60 hengen organisaatioksi ja vastasi sekä järjestelmien käyttöönoton että tuotantotuen töistä, totesi Vice President Markko Rajatora, että hyvinvointiin ja jaksamiseen tarvitaan tukea. Rajatoran voimakas mielipide on, ettei ole työhyvinvointia ilman kokonaisvaltaista hyvinvointia, jonka perusta on pääosin työn ulkopuolisten asioiden tasapainossa. Työnantaja ei voi ”antaa” hyvinvointia, mutta työkaluja sen rakentamiseen kyllä.

Haussa oli tarina, joka kantaa

Jotta valmennuksesta on apua, se ei voi olla luennointia tai ohimenevä kurssi vaan tarvitaan tarina, jonka avulla yksilön ymmärrys lisääntyy ja hän saa työkaluja ottaa vastuuta omasta hyvinvoinnistaan. Kehitymme kun näemme vaivaa ja harjoittelemme, niin henkilökohtaisessa elämässä kuin työyhteisössäkin. Jos ei omasta mielestään opi, usko tai muutu, tarvitaan valmentaja, joka todella uskoo asiaansa ja saa sen siksi lentämään.

Siksi Andas

Eeva Jaakonsalon ote on sopiva sekoitus liiketoiminnan ja ihmisen ymmärrystä Rajatora sanoo ja jatkaa: Eeva on helposti lähestyttävä ja etenkin uskottava. Hän elää asiaansa ja siksi se tuntuu oikealta. Taustatiedot ovat aina kohdallaan ja esiintyminen luottamusta herättävää. Eevan käyttämät työkalut ja viitekehykset ovat toimivia, mutta riittävän yksinkertaisia niin että ne muistetaan. Muistamista tukee hyvin myös ohjelmaan kuuluva Andas Life -appi™, joka mahdollistaa omaehtoisen harjoittelun.

Yön yli verkkoon

Andaksen Dignity@work™ -valmennuksen neljässä tapaamisessa käsitellään läsnäoloa, hyväksyntää, myötätuntoa ja luottamusta. Teemojen ympärillä viivytään riittävän kauan niin että tarina ehtii kehittyä. Kevään koronatilanne muutti valmennuksen toteutuksen lähiopetuksesta virtuaalitapaamisiin. Se osoittautui toimivaksi ratkaisuksi ja jopa aiottua tarpeellisemmaksi, kun etätyöhön siirtyminen lisäsi epävarmuuden tunteita ja tarvittiin keinoja lisätä resilienssikykyä. Etäkoulutuksessakin henkilökemia toimi, ymmärrys ja sitä kautta hyvinvointi lisääntyivät ja alussa skeptisestikin suhtautuneet yllättyivät positiivisesti. Osallistujat antoivat hyvää palautetta Eevasta valmentajana, ohjelmassa käytettävistä viitekehyksistä ja sähköisistä työkaluista, mutta myös siitä, että Eeva selittää ymmärrettävästi tieteelliset perusteet sille, miksi meille käy ajatuksiemme ja vuorovaikutustaitojemme kanssa aina välillä niin kuin käy.

Valmennus vaikuttaa vain, jos se näkyy arjessa

Nesteellä digitaalinen toteutus mahdollisti tapaamisten nauhoittamisen, jota ei ehkä olisi huomattu luokkahuonetapaamisten yhteydessä tehdä. Nämä nauhoitukset toimivat nyt intrassa tarinan jatkajina itsessään, mutta myös spin off -caseina, kun ne inspiroivat ihmisiä ja tiimejä yhdistämään ne muihin hyvinvointialoitteisiinsa. Nauhoitukset auttavat silloin kun tarvitaan muistutusta siitä, miten Eevan oppien mukaan pitikään pysähtyä ja vetää henkeä kesken kiireen – Eevan kurssin oppeja hyötykäytetään ja jatkojalostetaan case – esimerkkien kautta esimerkiksi yksikön kuukausittaisissa tapaamisissa.

Työhyvinvoinnin työkalu, jolla on merkitystä liiketoiminnan arjessa

Sari Mononen, OpusCapita, henkilöstöhallinto

Alun perin tutustuin Eeva Jaakonsaloon kollegan suosituksesta. OpusCapitalla on käytetty Andaksen Lean Your Mind™ -ohjelmaa sekä johtoryhmän että esimiesten valmennukseen. Mindfulness on hyvä työkalu yksilön omasta ja tiimin hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Eevan tapa puhua keskittymiskyvyn ja jaksamisen parantamisesta osana työhyvinvointia ja työkykyä on vakuuttavaa ja mukaansatempaavaa. Tieteellisesti todistettua teoriaa ja esimerkkejä elävästä elämästä on sopivassa suhteessa. Eevan ote on selkeä ja maanläheinen. Mindfulness ei ole puuhastelua, vaan aito asia, jolla on merkitystä liiketoiminnan arjessa.

Kurssin käyneiden palaute on ollut aina positiivista. Mukaan tuleminen ja harjoittelu on vapaaehtoista ja on itsestä kiinni jääkö se vain mukavaksi episodiksi vai jatkuvaksi työkaluksi – mahdollisuus annetaan.

Mindfulnessin hyödyntäminen sopii minusta mihin tahansa yritykseen, jonka kulttuurissa työhyvinvoinnin ja -kyvyn yhteys on ymmärretty ja alkusysäyksen antaminen erilaisille toteutustavoille luontevaa.

Muistutamme ja vastuutamme yksilöä huolehtimaan hyvinvoinnistaan, keinot kukin löytää itse.

Mindfulness -harjoittelu sopii hyvin tietotyöhön, jolla on taipumus läikkyä myös yli ja ohi työajan. Se auttaa asettamaan asiat perspektiiviin.

Do you lead with dignity? Are you able to recognize your own worth, as well as vulnerability, and be an authentic leader? Do you show good will and respect to all, regardless of your stress?

Dignity@workTM is a six-week training program that takes your team to the very core of modern leadership: dignity, respect and authenticity. The training builds on mindfulness and emotional intelligence tools, giving skills to leading yourself and others under times of pressure or change.

The program starts from setting the scene: The Game fields of stressTM.

Game fields of stressTM is a tool for recognizing own behaviors and mental patterns – and for mastering the game of everyday pressure. Once we become aware of the game field, we can improve in coping with stress better as well as recharging and recovering faster.

Our programs are tailored for business reality. We know that your time is scarce and valuable. The trainings are supported by our unique mobile application, available exclusively for the Andas community. You also have our instructor support throughout the journey.

All our work is strongly connected to academic research. Research results validate the impact of our trainings in organizations.

Contact