Mielen johtaminen on helppoa ja hyödyllistä

Mitä paremmin osaamme johtaa itseämme ja mieltämme, sen paremmin yleensä voimme sekä fyysisesti että henkisesti. Mutta mitä mielen johtaminen oikein on?

Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että harjoittelemme huomion suuntaamisen ja keskittymisen taitoja. Nämä taidot ovat koetuksella nykymaailmassa, jossa usein on kova kiire ja paljon ajateltavaa ja hoidettavaa.

Huomion suuntaamisen ja keskittymisen avulla voimme oppia olemaan viisaampia ja rauhallisempia tilanteissa, joissa ennen ehkä olemme stressaantuneet tai hermostuneet tai vaikka tahtomattamme tiuskineet toisille.

Työelämässäkin näistä taidoista on hyötyä: kun pystymme keskittymään, hallitsemme oman työmme paremmin. Samalla myös kommunikoinnista toisten kanssa tulee helpompaa, kun emme niin helposti ärsyynny tai turhaudu. Meistä tulee parempia itsemme johtajia ja samalla myös mukavampia kollegoita!

Treenaaminen on helppoa; keskittymistä voi harjoitella mindfulnessin avulla. Mindfulness sellaisenaan ei ole mikään itseisarvo, vaan sen tuomat hyödyt arjessa: rauhallisuus, keskittyminen, viisaus, hyvä olo – parempi itsensä ja muiden johtaminen.